Τα Χρονικά του Βάρδου


Το Prequel του Αιθέριον

“Τα Χρονικά του Βάρδου” είναι μια ιστορία που έγραψα πριν πολλά χρόνια. Ανέβηκε το 2017 σε εβδομαδιαίες συνέχειες στο blog manwestories.com και αποτελεί την πρώτη ιστορία που έγραψα η οποία ξεπερνούσε τα όρια ενός διηγήματος. Παρόλο που ο κόσμος της Ιόλια παρουσιάστηκε στο μυαλό μου από την πρώτη στιγμή που άρχισα να γράφω και σχεδόν κάθε διήγημά μου ανήκει σε αυτόν, στα Χρονικά θέλησα να κάνω κάτι πιο ολοκληρωμένο. Να θέσω τις βάσεις για την πρώτη μεγάλη ιστορία μου, αυτήν που στην πορεία έγινε η σειρά βιβλίων “Αιθέριον”.

Όπως θα παρατηρήσετε “Τα Χρονικά του Βάρδου” έχουν ένα περίεργο αφηγηματικό στυλ, καθώς την εποχή που γράφτηκαν ακόμα δοκιμαζόμουν σε διαφορετικά στυλ αφήγησης, τεχνικές και μοτίβα, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι. Επιμελήθηκαν ώστε να έρθουν σε πλήρη ταύτιση με την εξέλιξη της ιστορίας στο “Αιθέριον”, ωστόσο επέλεξα να κρατήσω τις διαφορετικές αυτές αφηγήσεις ώστε μου θυμίζουν και εμένα το ταξίδι μου ως εδώ.

Εύχομαι να απολαύσετε τον πρόλογο αυτόν του “Αιθέριον” που μας παρουσιάζει τα γεγονότα λίγο πριν την Αφύπνιση της μαγείας στην Ιόλια. Προτείνεται να διαβαστεί πρώτα το βιβλίο, καθώς πολλά τα γεγονότα που αποτελούν το backstory εκεί καθώς και κομμάτια του μυστηρίου του για τον Έρεν, αναλύονται πλήρως εδώ.

Καλή ανάγνωση!

1. Αντίσταση  

2. Οράματα

3. Το Τόξο της Βανέρια 

4. Η Μάχη του Δάσους

5. Τα μυστικά της λίμνης 

6. Αποφάσεις 

7. Το πρόσταγμα της Μητέρας

8. Η Στερνή Κόρη

9. Τα Βουνά του Χάους

10. Ο Δρυΐδης 

11. Μονομαχία

12. Όνειρα

13. Ο Βασιλιάς

14. Ένας Χρόνος

15. Η Μάχη της Τινέθιελ #1

16. Η Μάχη της Τινέθιελ #2

16. Ελευθερωτής

18. Η Ψυχή της Έα

19. Ο Θον της Τινέθιελ

20. Επίλογος